Alla inlägg under november 2010

Av Lizza - 17 november 2010 12:21

Här är serier jag följer/har följt, som jag tycker om:

  • Förhäxad: den går bara i repris, men jag älskar den och har alla dvd-boxarna! Där är girl-power, romantik, spänning och lite udda händelser med alla dessa häxor, sagor/myter, vampyrer osv. Den visar oxå vardagen, fast tillspetsad såklart.
  • Vänner: bästa komediserien
  • Christine: näst bästa komediserien
  • Vampire diaries: vampyrer, kan det bli bättre?
  • Dexter: annorlunda mordserie eftersom den visar det från mördarens synvinkel
  • Criminal minds: bra kriminalserie eftersom den förklarar mördaren psykologiskt, hur mördaren tänker, mycket intressant.
  • Desperate housewives: börjar visserligen bli lite förutsägbar, men där är alltid drama
  • Grey´s anatomy och Scrubs: bra sjukhusserier
  • Ghost whisperer: så romantisk, spännande och så sorgligt slut
  • Veronica mars: rolig, spännande och ger ett bra budskap med denna tuffa, smarta tjej som löser olika fall
  • Medium: ganska bra och spännande med alla spöken
  • Ung & bortskämd: fascinerande att se dessa hemska ungdomar
  • Cougar town: rolig ibland
  • The middle: rolig serie om vardagen
  • Let´s dance: underhållande och lärorikt, särskilt eftersom jag själv har dansat show dance som tonåring
  • Körslaget: inspirerande och lite underhållande
  • I form med Anna Anka: inspirerande, lärorikt och roligt
  • Fresh prince in Bel Air: rolig
  • Modern family: roligt om vardagen
  • CSI (även NY, Miami) bra kriminalserie, fast CSI Miamis Horatio Cane är lite störig med sina solglasögon och "jag är så snygg och tittar mycket intensivt som jag vet allt". CSI inspirerar mig till att vilja börja jobb som kriminaltekniker men jag tvivlar på att det finns så mycket att göra i Sverige.
  • Room service: bra, inspirerande och roligt inredningsprogram
  • Ullared: helt ok tidsfördriv men jag stör mig på slöa Morgan och familjen från Malmö som är där ofta och länge och shoppar hysteriskt mycket.
  • 2 1/2 män: riktigt rolig men ibland kvinnoförnedrande

Sen finns det alltid serier som man inte följer men tittar på om inget annat finns; tex That 70´s show, Americas funniest home videos, Alla älskar Raymond, Helt hysteriskt, Nanny, Samantha, Jims värld, Simpsons, Våra värsta år, Arkiv x, Frasier, Spin city, Millennium, Will and Grace, Law and order; special victims unit, Skenet bedrar, The young adventures of Indiana Jones, Seinfeld, Skål, My name is Earl, Brothers and sisters, Family guy.


Som du märker så tittar jag en hel del på tv, men bara på kvällarna! Det har kanske oxå blivit så för att jag har 2 storasystrar, jag har sett på det de har tittat på och har påverkats att tycka om vissa serier. Varför är man så lättpåverkad som barn...?


Håller du med mig om någon serie ovan eller tycker du att jag är helt vilse? Har du tips om någon mer serie (fast egentligen vill jag inte bli beroende av något mer program)?

Av Lizza - 17 november 2010 12:07

Har nyligen läst "Höstoffer" och "Vårlik", författare Mons Kallentoft. Såklart har läst de tidigare böckerna oxå: "Midvinterblod" och "Sommardöden". Mycket bra deckare som är svåra att lägga ifrån sig, tycker jag! Förutom att de är spännande och har en lite annorlunda vinkel med sina ofta rituella mord, så tar de upp svårigheterna med att uppfostra barn, ha en kärleksrelation plus att klara av alla måsten i dagens stressiga samhälle. Vi har så mång krav, så det är inte konstigt att huvudpersonen Malin Fors blir knäckt och tar till flaskan. Jag uppmuntar naturligtvis inte alkoholism, men jag bara menar att detta är vanligt att människor inte kan hantera allt i sina liv. Så för den som vill veta hur man lär sig att hantera, så är "Vårlik" bra eftersom Malin Fors lär sig att bättre hantera vardagen. Ingen är perfekt och det är viktigt att komma ihåg.

Av Lizza - 17 november 2010 11:44

Förra veckan hade jag maginfluensa, usch. Först igår var jag så pass återhämtad att jag började träna på gymmet igen. Det gick ganska bra, körde mest styrka och bara lite kondition så här i början. Det är bättre att öka succesivt när man inte har tränat på ett tag, det blir lättare och roligare på detta vis.


Tillbaks till maginfluensan; jag blev rekordsnabbt smittad av min älskade farmor, och jag tror att jag reagerade som vilken normal människa som helst, jag blev äcklad och höll mig undan från spyorna. Sen dagen efter fick jag höra av min faster att jag skulle hjälpt min farmor! Jag har aldrig jobbat inom vården och min farmor klarade sig bra själv. Det klart att jag höll koll på henne, men bara hon själv kan spy, jag kan inte hjälpa henne med det. Hon kunde sitta utan att vara i närheten av att trilla, och hon hade en spann. Vad skulle jag ha gjort? Är inte maginfluensa den enda godtagbara "vanliga" sjukdomen (dvs inte allvarliga sjukdomar som cancer osv) som gör att folk håller sig undan? Jag tycker det är allmänt accepterat att om man har maginfluensa, så får man stanna hemma från jobb/skola, men andra sjukdomar är ibland tveksamma (tex förkylning, feber). Alla blir äcklade av maginfluensa och vill fly. Jag förstod när min farmor spydde att jag så fort jag gick in hos henne så blev jag smittad, så därför kunde jag lika gärna stanna lite och hålla koll på henne. Men jag ville inte se spyorna! Och dagen efter var det min tur... Jag brukar (de få gånger i mitt liv än så länge som jag har drabbats) gå ned 1 kg i vikt eftersom jag inte äter på några dagar, men denna gång gick jag ned 2,5 kg i vikt! Tyvärr har jag gått upp detta igen när jag började äta.

Av Lizza - 16 november 2010 13:45

www.tv-links.eu här finns filmer och tv-serier att titta på, fast utan svensk text


www.zedge.net gratis ringsignaler, bilder, skrivbordsunderlägg osv


www.recept.nu massor med recept särskilt avancerade recept från massor med kockar, slipp köpa kockböcker, min favoritkock är Leila Lindholm


http://www.thebreastcancersite.com/clickToGive/home.faces?siteId=2 Här kan du med ett klick gratis skänka en mammografi, klicka oxå på de flikarna Hunger, Child health, Literacy, Rainforest och Animal rescue för att gratis ge mat, barnhälsovård, skolböcker, skydda naturområden och djurvård/mat.

http://twilightguide.com/tg/ här finns allt om Twilight-filmerna; roliga och intressanta videos, tävlingar, fina bilder och info om allt möjligt


Av Lizza - 16 november 2010 13:38

De flesta i min ålder har ungefär 200 vänner på facebook, jag har ca 50 och är nöjd med det. Hellre en riktigt bra vän än flera ytligt bekanta. Folk kan väl inte ha 200 vänner på riktigt eller hur? Det är bara såna man har träffat på fester och liknande. Så då tycker man ju att folk inte bryr sig så mycket om vilka ens vänner är på facebook. Varför har jag då på sistone blivit av med facebook-vänner? Jag har inte blivit ovän med någon. Visst jag har inte träffat de på sistone, men hur kan man säga upp detta på facebook, då tror jag ju att de är sura på mig. Jag fattar inte hur de kan vara så oartiga! Ska jag skicka en ny vänförfrågan för att visa att det inte är ok, eller fattar de inte den hinten? Vad tycker du? Har du varit med om detta? Varför tror du detta har hänt?

Av Lizza - 16 november 2010 13:27

Igår på tv gick serien Ung o bortskämd. Det var så roligt när en tjej inte visste hur man använde en mopp och trodde att den skulle ner i hinken. Och när de blandade olika färger i tvätten. De fick i alla fall lära sig av sina misstag, och det är den bästa metoden för att lära sig något tycker jag. Jag blir så förbannad och chockad över dessa bortskämda ungar! Snacka om curlingföräldrar... Särskilt Olgas mamma tycker jag är värst när hon hela tiden försvarar sin "oskyldiga ängel" och ska hjälpa henne att packa för att ge sig av. Visst jag kan förstå föräldrarna lite, vem vill inte skämma bort sitt barn och vem vill inte att barnet ska ha det bättre än man själv hade under uppväxten, men ändå. Det finns gränser! Jag tycker man kan skämma bort sin unge till 10-års åldern, sen kan de själva. De måste kunna klara sig på egen hand och inte snylta på sina föräldrar. Föräldrarna är ju deras slavar. Vad tycker du? 

Av Lizza - 15 november 2010 14:05

Nästa år ska jag på ett bröllop, min bästa kompis ska gifta sig och jag har ingen aning vad jag ska ge till de 2... Vad brukar man ge? Är 500kr lagom? Några förslag? Jag funderar på en upplevelse, det finns ju såna boxar man ge, men det finns inte så många upplevelser i denna håla som de bor i.

Av Lizza - 15 november 2010 13:47

Det har kommit en nyhet i livsmedelsaffärerna som jag bara måste tipsa om: Arla smaksatt vispgrädde. Vad smart av de att komma på detta! Och vilka möjligheter man har när man ska baka! På Maxi förra veckan fick man provsmaka chokladgrädden och den är så god och krämig! Dessutom kan man på denna hemsidan bli testpilot och därmed gratis få testa den smaksatta grädden:

http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/

Presentation

Jag är en 24-årig tjej och i denna blogg får ni mest läsa om vad jag tycker om olika böcker och filmer, men oxå allmänt om mitt liv.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilka är bäst: Twilight-filmerna eller böckerna?
 Filmerna
 Böckerna
 Vet inte
 Det beror på vilken film
 Det beror på vilken bok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards